Споразумението за Brexit между Великобритания и ЕС ще бъде гласувано третата

...
Споразумението за Brexit между Великобритания и ЕС ще бъде гласувано третата
Коментари Харесай

Гласуват споразумението за Brexit в средата на януари

Споразумението за Brexit между Англия и Европейски Съюз ще бъде гласувано третата седмица на януари 2019 година Това заяви министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей пред английския парламент. 

Мей срещна депутатите с последните резултати от договарянията с Европейския съюз. Тя разгласи, че гласуването ще се организира в дните сред 14 и 18 януари 2019 година.

Дебатът за Brexit ще бъде обновен от 7 януари, а на идната седмица ще се гласоподава съглашението, стана ясно от думите ѝ, съобщи bgonair.bg.

По основния въпрос за защитния механизъм за отбягване на " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия, Мей съобщи, че европейските водачи са изразили вяра, че механизмът няма да бъде задействан.
 
Британският водач цитира заключителната декларация от срещата на върха през предходната седмица, в която също се отбелязва, че евролидерите са подготвени да приготвят Европейски Съюз за започване на договаряния с Лондон за бъдещите връзки след формалното сключване на договорката за Brexit.

По думите ѝ френският президент Еманюел Макрон е уверил, че никой не се пробва да блокира Англия в защитния механизъм. Заключителната декларация има правна мощ, акцентира министър-председателят.

По-рано през днешния ден се появи информация, че водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин ще изиска избор на съмнение против Мей, в случай че министър председателят не разгласи дата на вота. Мей прикани депутатите да не оказват помощ на Корбин да тласне страната към предварителни парламентарни избори. / Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР